Pagini

2 aprilie 2012

James Cameron găseşte idei pentru Avatar 2 şi 3 în Pacific

Era de aşteptat ca ultima aventură a lui James Cameron, cea cu scufundarea de unul singur în Groapa Marianelor, să îi ofere redutabilului regizor canadian idei pentru cele două continuări ale lui Avatar.

Dar nu adâncurile pustiite ale oceanului îl inspiră însă pe Cameron, ci trecerea lui prin insulele Pacificului de Vest, unde şi-a pus în practică temerarul proiect.

Plecat din Pacific direct la Tokyo pentru premiera lui Titanic 3D, Cameron explică: "Cea mai bună sursă de inspiraţie pentru Avatar 2 şi 3 este cultura navigatorilor indigeni din Micronezia", referindu-se la indigenii din sudul Pacificului care au colindat vreme de secole oceanul fără hărţi sau busole.

Cu toate acestea, regizorul ţine morţiş să sublinieze că implicarea lui în proiectul Deepsea Challenger este pur ştiinţifică şi nu are nicio legătură cu Avatar sau filmele lui.

"Când explorez adâncurile oceanului, fac explorări subacvatice; când lucrez la Avatar mă ocup numai de Avatar", spune James Cameron.   

De fapt, Cameron, la cei 57 de ani, se ţine foarte ocupat. După premiera de la Tokyo, el se va întoarce în Pacific pentru alte două scufundări după care se va lansa în preproducţia lui Avatar 2.

În 2010, la lansarea pe DVD a lui Avatar, James Cameron a declarat că următorul film din serie se va concentra pe oceanele din Pandora - "un mediu la fel de bogat, divers, nebunesc şi imaginativ".